Španělská Fabada

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Bobkový list
800 g
Fazole bílé sterilované
250 g
Klobása Chorizo
1 polévková lžíce
Olej olivový
1 špetka
Šafrán
250 g
Salám jemný
250 g
Slanina vepřová
60 ml
Víno červené
500 ml
Vývar drůbeží

Postup

1

Klobásu, salám a slaninu nakrájíme na kousky a smažíme ve větší pánvi na oleji asi 2 minuty za stálého míchání. Přilijeme červené víno a necháme 2-3 minuty probublávat.

2

Potom vmícháme scezené fazole, šafrán, bobkový list a přilijeme vývar. Zvolna povaříme asi 30 minut.

3

Ihned podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 161 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 49 g
Tuky 73 g
Uhlovodany 49 g
Cholesterol 147,5 mg
Draslík 1 g
Sodík 2 g
Vláknina 19 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 12,4 mg
Vitamín E 2,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 7,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz