Španělská Fabada
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bobkový list
- 800 g
- Fazole bílé sterilované
- 250 g
- Klobása Chorizo
- 1 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 špetka
- Šafrán
- 250 g
- Salám jemný
- 250 g
- Slanina vepřová
- 60 ml
- Víno červené
- 500 ml
- Vývar drůbeží
Postup
1 | Klobásu, salám a slaninu nakrájíme na kousky a smažíme ve větší pánvi na oleji asi 2 minuty za stálého míchání. Přilijeme červené víno a necháme 2-3 minuty probublávat. |
2 | Potom vmícháme scezené fazole, šafrán, bobkový list a přilijeme vývar. Zvolna povaříme asi 30 minut. |
3 | Ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 1 161 kcal |
Bílkoviny | 44 g |
Sacharidy | 49 g |
Tuky | 73 g |
Uhlovodany | 49 g |
Cholesterol | 147,5 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 19 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 12,4 mg |
Vitamín E | 2,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,1 mg |
Komentáře a hodnocení