Francouzská polévka z plodů moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská polévka z plodů moře
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 29748 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 kg | Filé rybí |
500 g | Garnát obecný |
250 g | Hřebenatka |
750 g | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
2 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 220,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 593,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Hřebenatka, Mušle slávky, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Garnát obecný, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská polévka z plodů moře postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Vložíme na slabé plátky nakrájený pórek a prolisovaný česnek a cca 5 minut orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme rajčata, tymián, papriku, chilli omáčku a protlak. Přivedeme k varu a na mírném ohni 10 minut povaříme. |
2 | Poté přidáme na kousky nakrájenou rybu, vyloupané garnáty, omyté mušle a zakryté vaříme, dokud se mušle neotevřou. Nakonec vložíme omyté a nakrájené hřebenatky, povaříme 2 minuty, ochutíme solí a pepřem. |
3 | Rybu a mořské plody rozdělíme do misek, zalijeme vývarem, dozdobíme nasekanou pažitkou a petrželkou a ihned podáváme. |