Smetanové vanilkové sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 500 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanové vanilkové sušenky
Celkový čas: | 500 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 490 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 29952 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
72 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
17,5 g | Máslo čerstvé |
225 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 13,3mg |
Draslík | 19,8mg |
Vláknina | 666,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanové vanilkové sušenky postup přípravy receptu:
1 | Na začátek prosejeme mouku a máslo necháme změknout. Vezmeme si velkou mísu a smícháme v ní postupně všechny suroviny a umixujeme je dohladka. Z těsta vytvoříme váleček tak vysoký, jak si představujeme sušenky. Zabalíme ho do alobalu a vložíme na 8 hodin, nejlépe však na noc, do lednice. Po vyjmutí váleček rozbalíme a nakrájíme na placky. |
2 | Položíme je na plech s pečícím papírem a pečeme je asi 10 minut dozlatova až hněda. |
Poznámka
Podáváme je po vychladnutí, ovšem v chladu je přikryté můžeme uchovat až několik týdnů.