Lentilkové sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lentilkové sušenky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 29953 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
72 g | Cukr krupice |
200 g | Lentilky |
36 g | Mandle |
35 g | Máslo čerstvé |
62,5 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 11,5mg |
Draslík | 19,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 11,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Soda jedlá, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lentilky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lentilkové sušenky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve utřeme máslo s cukrem dohladka. Mandle oloupeme a rozemeleme, vejce rozšleháme a spolu s vanilkovým extraktem je přidáme k máslu i s moukou, sodou a mlékem. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i lentilky. |
2 | Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme jej na kolečka. |
3 | Ta položíme na plech s pečícím papírem s mezerami od sebe a pečeme je asi deset minut dozlatova. |
4 | Podáváme po vychladnutí. |