Zavařené lečo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařené lečo
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30148 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 902kJ
10% Sacharidy 36 g
8% Tuky 6 g
27% Sodík 548 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 470,5mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Zavařené lečo postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky, vložíme na pánev s rozpáleným olejem a krátce povaříme. Nakonec ochutíme solí a odstavíme. Směs plníme do důkladně umytých zavařovacích sklenic. |
2 | Poté stačí sklenice uzavřít a zavařit dle běžného postupu. |
3 | Zavařené lečo skladujeme v chladné a tmavé místnosti. |
Recept jsem si vybrala protože počasí urychluje dozrávání naší zeleniny na zahrádce a tak jsem byla nucena zeleninu zpracovat. Zavařované lečo jsem doposud měla od své tchýně, jelikož jsem na zavařování neměla čas. Teď jsem na mateřské a tak hledám rychlé a snadné recepty pro zavařování ovoce a zeleniny. S receptem jsem velice spokojena, mohu jen doporučit. Já osobně jsem dělala toto lečo s 2 násobným počtem ingrediencí, abych zaplnila zavařovací hrnec.