Lasagne al forno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne al forno
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30502 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
12 ks | Lasagne |
50 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
50 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
150 g | Ricotta |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 7g |
Draslík | 714,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Hovězí maso mleté, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne al forno postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nasekanou cibuli, nadrobno nakrájený celer, mrkev a na kostičky nakrájenou pancettu asi 5 minut dozlatova. |
2 | Přidáme mleté maso, za stálého rozdělování na kousky je osmahneme. Vmícháme rajčata, oregano, podle potřeby můžeme přilít trochu vody. Vše zvolna povaříme 40 minut. |
3 | V kastrůlku zpěníme máslo, vmícháme do něj mouku, pražíme 1 minutu. Odstavíme z plotny a do jíšky postupně vešleháme mléko. Bešamel povaříme do zhoustnutí, osolíme, opepříme, po odstavení z plotny vmícháme ricottu. |
4 | Dno zapékací mísy potřeme trochou bešamelu a poklademe lasagnemi předem namočenými ve vlažné vodě. Pokračujeme vrstvou masové směsi, kterou potřeme bešamelem a pokryjeme lasagnemi. Postup dvakrát opakujeme, vrchní vrstvu tvoří bešamel. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
5 | Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 45 minut. |
6 | Upečené lasagne vyjmeme z trouby, naporcujeme a podáváme. |