Ravioli jablečné
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 80 g
- Cukr moučkový
- 700 g
- Jablka
- 250 g
- Listové těsto
- 50 g
- Marmeláda meruňková
- 20 g
- Máslo čerstvé
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce s trochou vody, přisypeme cukr, přidáme lžíci másla a povaříme 5 až 7 minut. Přebytečnou vodu slijeme, necháme vychladnout a k jablkům přimícháme meruňkovou marmeládu. |
2 | Listové těsto vyválíme na tenký plát, tvořítkem vykrájíme kolečka, na která poklademe jablečno-meruňkovou směs, těsto přehneme, okraje spojíme a zpevníme. |
3 | Do hrnce s vroucí vodou přidáme špetku soli, nasypeme do ní ravioli a zvolna povaříme 15 minut. Scedíme a ještě teplé rozdělíme na talíře. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 501 kcal |
Bílkoviny | 4 g |
Sacharidy | 75 g |
Tuky | 22 g |
Uhlovodany | 44 g |
Cholesterol | 24,8 mg |
Draslík | 187,7 mg |
Sodík | 60,3 mg |
Vláknina | 9 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 8,1 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 46,2 mg |
Ravioli jablečné
Velká škoda, že není u receptu autorem přidaná fotka výsledného díla. Moc ráda bych viděla, jak vypadá 15 minut vařené listové těsto naplněné rozvařenými jablky. Spíš doporučuji naplnit ochucenými hrubě nastrouhanými jablky a upéct ve více vyhřáté troubě. Podobné taštičky dělávám, používám větší tvořítko.
Velká škoda, že není u receptu autorem přidaná fotka výsledného díla. Moc ráda bych viděla, jak vypadá 15 minut vařené listové těsto naplněné rozvařenými jablky. Spíš doporučuji naplnit ochucenými hrubě nastrouhanými jablky a upéct ve více vyhřáté troubě. Podobné taštičky dělávám, používám větší tvořítko.
Ravioli jablečné
Listové těsto vařit nelze. Peče nebo smaží se při teplotě 220-250°C, při nižší teplotě z těsta uniká tuk, který má na starost listování a těsto je tvrdé a nízké. Tak vysoké teploty v hrnci s vodou nedosáhnete. Dnes jsem shodou okolností pekla z listového těsta, dala jsem tedy malý odkrojek vařit. Už po pěti minutách zbyl z těsta jen rozvařený cár. Toto je špatný recept, palec dolů.
Listové těsto vařit nelze. Peče nebo smaží se při teplotě 220-250°C, při nižší teplotě z těsta uniká tuk, který má na starost listování a těsto je tvrdé a nízké. Tak vysoké teploty v hrnci s vodou nedosáhnete. Dnes jsem shodou okolností pekla z listového těsta, dala jsem tedy malý odkrojek vařit. Už po pěti minutách zbyl z těsta jen rozvařený cár. Toto je špatný recept, palec dolů.
Komentáře a hodnocení