Ravioli jablečné

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
80 g
Cukr moučkový
700 g
Jablka
250 g
Listové těsto
50 g
Marmeláda meruňková
20 g
Máslo čerstvé
1 špetka
Sůl

Postup

1

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce s trochou vody, přisypeme cukr, přidáme lžíci másla a povaříme 5 až 7 minut. Přebytečnou vodu slijeme, necháme vychladnout a k jablkům přimícháme meruňkovou marmeládu.

2

Listové těsto vyválíme na tenký plát, tvořítkem vykrájíme kolečka, na která poklademe jablečno-meruňkovou směs, těsto přehneme, okraje spojíme a zpevníme.

3

Do hrnce s vroucí vodou přidáme špetku soli, nasypeme do ní ravioli a zvolna povaříme 15 minut. Scedíme a ještě teplé rozdělíme na talíře.

Nutriční hodnoty

Kalorie 501 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 75 g
Tuky 22 g
Uhlovodany 44 g
Cholesterol 24,8 mg
Draslík 187,7 mg
Sodík 60,3 mg
Vláknina 9 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 8,1 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 46,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
Aleisa
Ravioli jablečné
Velká škoda, že není u receptu autorem přidaná fotka výsledného díla. Moc ráda bych viděla, jak vypadá 15 minut vařené listové těsto naplněné rozvařenými jablky. Spíš doporučuji naplnit ochucenými hrubě nastrouhanými jablky a upéct ve více vyhřáté troubě. Podobné taštičky dělávám, používám větší tvořítko.

bruschetta
Ravioli jablečné
grin Listové těsto vařit nelze. Peče nebo smaží se při teplotě 220-250°C, při nižší teplotě z těsta uniká tuk, který má na starost listování a těsto je tvrdé a nízké. Tak vysoké teploty v hrnci s vodou nedosáhnete. Dnes jsem shodou okolností pekla z listového těsta, dala jsem tedy malý odkrojek vařit. Už po pěti minutách zbyl z těsta jen rozvařený cár. Toto je špatný recept, palec dolů.