Paštika s ančovičkami a olivami
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 35 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 4 ks
- Ančovička - filety
- 1 ks
- Citrony
- 15 g
- Mandle mleté
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce
- Olej olivový
- 175 g
- Olivy černé
Postup
1 | V mixéru rozmixujeme olivy, citronovou kůru,šťávu a máslo. Jemně nasekáme ančovičky a přidáme do směsi. Vše mixujeme 20 vteřin v mixéru. Postupně přidáme olivový olej a mleté mandle. |
2 | 30 minut necháme paštiku v lednici ztuhnout. |
3 | Poté podáváme např. s topinkami. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 253 kcal |
Bílkoviny | 11 g |
Sacharidy | 6 g |
Tuky | 22 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 42,0 mg |
Draslík | 241,4 mg |
Sodík | 449,3 mg |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 19,3 mg |
Vitamín E | 1,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 15,5 mg |
Komentáře a hodnocení