Zvěřina s fazolovými lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřina s fazolovými lusky
Zvěřina s fazolovými lusky
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 32019 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kg | Fazolové lusky zelené |
0,5 kg | Játra vepřová |
0,5 kg | Jelení maso |
4 polévková lžíce | Kari koření |
3 polévková lžíce | Kečup ostrý |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
4 kávová lžička | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 406,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Játra vepřová, Jelení maso, Kari koření, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřina s fazolovými lusky postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, které spolu s játry a cibulí na sádle zprudka orestujeme. Přidáme sladkou papriku, zalijeme 0,4 dl vody a necháme projit varem. |
2 | Po krátkém vaření přidáme fazolové lusky. Pod poklici, za občasného podlévaní hovězím vývarem dusíme přibližně 60 minut. |
3 | Do poloměkkého masa přidáme kečup, koření, sójovou omáčku, pepř, cukr a pokračujeme dušením dalších 60 minut. |
4 | Na závěr vaření dochutíme citrónovou šťávou a solí. |