Pečené brambory ve slupce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory ve slupce
Pečené brambory ve slupce
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32350 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sůl hrubozrnná |
400 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 52,2mg |
Draslík | 583,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory ve slupce postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozpálíme na 220°C. Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, poté potřeme rozpuštěným máslem. Zapékací formu vytřeme solí, brambory do ní naskládáme. Pečeme cca 60 - 75 min do měkka. |
2 | Mezitím opláchneme pažitku, osušíme a na jemno nasekáme. Vmícháme do zakysané smetany, ochutíme solí a pepřem. |
3 | Brambory podélně nažízneme, částečně rozlomíme, naplníme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vhodné jako příloha ke šťavnatému steaku.
Pažitku jsem jela koupit k nám do hypermarketu, ale asi se na podzim už nedělá, protože na místě, kde byli květináčky s bylinkami, už nebylo nic. Takže jsem musela omáčičku připravit bez bylinek, ale příště se podívám ještě do jiného obchodu a udělám smetanku i s pažitkou, ale i tak bylo jídlo báječné, takže recept doporučuji a určitě si ho uvařte. Dávám pět hvězdiček.