Hovězí maso se šípkovou omáčkou

Celkový čas:
105 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
90 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Cibule
700 g
Hovězí maso přední
3 ks
Pepř černý celý
0,5 kávová lžička
Sůl
1 kávová lžička
Citronová kůra
2 kávová lžička
Koření Zvěřina
1 ks
Masox
2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce
Sádlo vepřové škvařené
3 polévková lžíce
Šípky sušené
150 ml
Víno červené
900 ml
Voda pitná

Postup

1

Hovězí maso vložíme do vroucí vody s cibulí, pepřem a solí. Uvaříme doměkka.

2

Mezitím připravíme šípkovou omáčku. K vývaru z masoxu vlijeme víno, ocet, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a koření. Opláchneme sušené šípky, přidáme k vývaru a zhruba 1 hodinu vaříme.

3

V hlubokém rendlíku umícháme ze sádla a mouky tmavší jíšku. Postupně do ní zašleháváme mírně zchladlý scezený vývar ze šípků. Jíšku provaříme alespoň čtvrt hodiny. Omáčku dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

4

Vařené maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 620 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 40 g
Tuky 26 g
Uhlovodany 35 g
Cholesterol 144,7 mg
Draslík 1 g
Sodík 347,0 mg
Vláknina 28 g
Vitamín A 599,7 mg
Vitamín B6 1,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 59,0 mg
Vitamín E 1,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 16,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz