Salát těstovinový se špenátem a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát těstovinový se špenátem a bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 34330 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
4 ks | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Hořčice |
9 polévková lžíce | Olej olivový |
80 g | Olivy černé |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Špagety |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 908,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,5mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Brambory vařené, Česnek, Paprika červená, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát těstovinový se špenátem a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Uvařené špagety propláchneme v sítu studenou vodou a necháme je okapat. |
2 | Než se nám špagety uvaří, připravíme si ostatní suroviny. |
3 | Očištěný a opláchnutý špenát předvaříme v mírně osolené vodě, až trochu změkne. Potom ho slijeme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
4 | Rozpůlíme a vypeckujeme olivy. |
5 | Papriky rozpůlíme a zbavíme semen a nakrájíme je na malé kostičky. Stejně nakrájíme i oloupané a omyté brambory. Ty opečeme na pánvi s 3 lžícemi olivového oleje do zlatova, pak přidáme papriky a opékáme je dokud nezměknou. |
6 | Na zálivku si rozmícháme balzamikový ocet, hořčici a sůl, přidáme lisovaný česnek. Olivový olej postupně přišleháme metlou, na závěr osolíme a opepříme. |
7 | Špagety, špenát, olivy, papriky a brambory promícháme, dáme na misky a přelijeme zálivkou. |