Kuřecí Gordon Bleu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí Gordon Bleu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34954 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
8 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
125 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Gruyére |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 186,3mg |
Draslík | 625,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 234,1mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Sýr Gruyére, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí Gordon Bleu postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích prsíček vykrojíme velké řízky. Proříznuté porce rozevřeme, položíme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso je rozklepeme na tloušťku 3 mm. Prsíčka osolíme, naplníme šunkou a sýrem a přehneme. |
2 | Prsíčka obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Můžeme je smažit hned, nebo je přikryjeme a nejdříve necháme 15 minut chladit. |
3 | Do pánve nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, vložíme do něj kuřecí prsíčka a 10 minut je z každé strany dozlatova smažíme, strouhanka má být křupavá a maso dobře propečené. Hotové porce vyjmeme, necháme je osušit na papírových ubrouscích. Řízky podáváme vcelku nebo je nakrájíme na plátky. |
Kapsa byla šťavnatá. Moc jsme si pochutnali. Smažila jsem nejdříve z každé strany po deseti minutách pod poklicí a potom z každé strany 5 minut bez poklice, aby bylo křupavé. Celkem tedy 30 min.