Mořský okoun pečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský okoun pečený
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35951 |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Kapary |
1,4 kg | Okouník mořský |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 špetka | Rozmarýn čerstvý |
2 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 992,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Okouník mořský, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský okoun pečený postup přípravy receptu:
1 | Z ryby seškrábeme šupiny a odřízneme ostré ploutve. Po obou stranách několikrát úhlopříčně nařízneme. Promyjeme a osušíme. Do břišní dutiny dáme po snítce rozmarýnu a několik plátků citronu. Dáme ryby do pekáčku s 2 lžičkami oleje a na rozpáleném grilu je pečeme z každé strany 5 minut. |
2 | V hmoždíři rozmělníme kapary, sůl a česnek s troškou vody. Bobkové listy rozdrtíme a snítky rozmarýnu dáme do jedné mísy. Přidáme směs s česnekem, citronovou šťávou a olejem a též rozmělníme. Osolíme a opepříme. |
3 | Rybu dáme na servírovací mísu a odstraníme kůži. Naběračkou přelijeme rybu trochou omáčky a zbytek podáváme odděleně. |