Bucaniere spaghetti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bucaniere spaghetti
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36000 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 dl | Mošt jablečný |
90 g | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet estragonový |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
4 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sardelová pasta |
450 g | Špagety |
450 g | Štikozubec |
2 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 61,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mošt jablečný, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Ocet estragonový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Sardelová pasta, Špagety, Štikozubec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bucaniere spaghetti postup přípravy receptu:
1 | Mouku osolíme a opepříme a 25 g vysypeme na mělký talíř. V mouce obalíme plátky ryb. |
2 | Rozpustíme máslo v zapékací míse. Přidáme pokrájené šalotky, česnek, pokrájenou mrkev a pórek a smažíme 10 minut za častého míchání. Do mísy vysypeme zbývající osolenou a opepřenou mouku a 2 minuty smažíme. Vmícháme postupně jablečný mošt, estragonový ocet, sardelovou pastu a přivedeme k varu a poté dáme zapéct do předehřáté trouby na 30 minut. |
3 | 15 minut před koncem uvedeme ve velkém hrnci do varu osolenou vodu, přidáme špagety, olivový olej a 12 minut vaříme. Poté špagety scedíme a dáme na servírovací mísu. Na špagety dáme plátky ryb a vše přelijeme omáčkou. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Plátky štikozubce zbavíme kůže a nasekáme ho.