Ryba v ostré sečuánské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba v ostré sečuánské omáčce
Ryba v ostré sečuánské omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36048 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Fazolová omáčka s chilli |
1 kg | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Kukuřičná pasta |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1,3 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 900,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 212,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Kapr obecný, Olej rostlinný, Olej sezamový, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sojová světlá, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fazolová omáčka s chilli, Kukuřičná pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba v ostré sečuánské omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme kapra a necháme okapat. Uděláme šikmo po obou stranách několik hlubokých zářezů, potřeme kapra po obou stranách sójovou omáčkou a rýžovým vínem. Dáme na mísu, přikryjeme a necháme marinovat v lednici 15 minut. |
2 | Rozehřejeme olej ve woku a poté osmahneme kapra po obou stranách do zlatohněda. |
3 | Z woku odlijeme olej až na 1 lžíci, kapra přesuneme na jednu stranu woku a přidáme rozetřený česnek, pokrájené jarní cibulky - bílou část, fazolovou omáčku s chilli, zázvor, cukr, rajčatový protlak, vodu a vinný ocet. Směs přivedeme k varu a necháme kapra v omáčce obalit. Povaříme 5 minut a rybu jednou obrátíme. Přidáme zelenou část jarních cibulek a vmícháme kukuřičnou pastu, aby omáčka zhoustla. |
4 | Hotový pokrm zastříkneme sezamovým olejem a okamžitě podáváme. |