Krevety teriyaki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety teriyaki
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38237 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
30 g | Cukr třtinový |
1000 g | Krevety tygří - loupané |
30 ml | Ocet vinný |
120 ml | Omáčka sójová |
30 ml | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 262,5mg |
Draslík | 35,3mg |
Vláknina | 427,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Ocet vinný, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Omáčka sójová, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety teriyaki postup přípravy receptu:
1 | Krevety omyjeme, zbavíme ocásků a tmavých střívek. Česnek oloupeme a utřeme na jemno. Smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, zázvorem, octem a protlakem. |
2 | Do vzniklé marinády naložíme krevety na 60 minut. |
3 | Marinované krevety napícháme na namočené bambusové jehly a grilujeme do zezlátnutí. |