Dýňový džem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňový džem
Dýňový džem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 38263 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
30 ml | Ananasová šťáva |
3 ks | Citrony |
600 g | Cukr krupice |
2 kg | Dýně |
30 g | Hřebíček |
30 g | Skořice celá |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 968,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Dýně, Hřebíček, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ananasová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňový džem postup přípravy receptu:
1 | Dýni oloupeme, nakrájíme a na hrubém struhadle nastrouháme do hrnce, přilijeme 1 dl vody, za stálého míchání dusíme 20 minut. Hrnec stáhneme ze sporáku, směs ještě horkou rozmixujeme, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, citrónovou šťávu, 1 dl vody, ve které jsme uvařili skořici a hřebíček, vsypeme cukr, vrátíme na sporák a povaříme ještě 10 minut. Hotový džem ještě horký dáváme do skleniček, zavíčkujeme a skladujeme v chladu. |
Poznámka
Vhodné pro uskladnění k pozdější spotřebě.