Lasagně s hříbky a mletým masem
- Celkový čas:
- 80 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 50 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 ks
- Česnek
- 100 g
- Cibule
- 500 g
- Hříbky čerstvé
- 1 kávová lžička
- Kmín drcený
- 300 g
- Lasagne
- 1,5 kávová lžička
- Majoránka
- 400 g
- Mozzarella
- 3 polévková lžíce
- Olej olivový
- 5 polévková lžíce
- Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička
- Oregano sušené
- 1,5 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 400 g
- Rajčata
- 4,5 kávová lžička
- Sůl
- 100 g
- Sýr Parmezán
- 500 g
- Vepřové maso mleté
- 4 l
- Voda pitná
Postup
1 | Do vysokého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Přidáme lžíci olivového oleje a lasagně uvaříme podle návodu "na zkus". Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a pak je rozložíme na alobal. |
2 | Cibuli s česnekem očistíme, česnek prolisujeme a cibuli pokrájíme nadrobno. Mozzarellu necháme odkapat a pokrájíme ji na tenké plátky. Parmezán nastrouháme. Zralá rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. |
3 | Hrubě mleté vepřové maso dáme do misky. Ochutíme ho solí, pepřem, prolisovaným česnekem, cibulí a majoránkou. |
4 | Očištěné a omyté hříbky osušíme a pokrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce slunečnicového oleje a plátky hříbků na něm restujeme asi 2 minuty. Osolíme je, ochutíme pepřem, kmínem, přidáme rajčata, která posypeme oreganem. Promícháme a chvilku společně smažíme, až se rajčata začnou rozpékat (asi 4-5 minut). |
5 | V druhé pánvi si rozpálíme zbylý slunečnicový olej a mleté maso restujeme za stálého míchání 3-4 minuty. Pak k masu přimícháme petrželku a odstavíme z plotny. |
6 | Formu na lasagne si vymažeme zbytkem olivového oleje. Na dno položíme 1/3 lasagní. Na ně navrstvíme 1/2 mletého masa, 1/2 hříbků a 1/2 nakrájené mozzarelly. Pak zase položíme 1/3 lasagní a znovu položíme střídavě vrstvu masa, hub a Mozzarelly. Nakonec vše zakryjeme zbylými lasagněmi a vše posypeme nastrouhaným Parmezánem. |
7 | Pečeme v předehřáté troubě 20-30 minut při 280°C. |
8 | Hotové lasagně nakrájíme a podáváme horké. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 539 kcal |
Bílkoviny | 30 g |
Sacharidy | 35 g |
Tuky | 31 g |
Uhlovodany | 8 g |
Cholesterol | 53,5 mg |
Draslík | 643,3 mg |
Sodík | 700,3 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 9,4 mg |
Vitamín E | 2,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,0 mg |
Komentáře a hodnocení