Polévka ze Slovácka
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Celer bulvový
- 3 stroužek
- Česnek
- 2 ks
- Cibule
- 200 g
- Játra vepřová
- 10 g
- Majoránka
- 1 ks
- Mrkev kořen
- 10 g
- Nové koření celé
- 10 g
- Paprika mletá sladká
- 10 g
- Pepř černý celý
- 1 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 ks
- Petržel kořen
- 30 g
- Sádlo vepřové škvařené
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 600 g
- Vepřové koleno
- 1 kg
- Vepřové nožičky
- 3 l
- Voda pitná
Postup
1 | Koleno a nožičky očistíme, umyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme ještě játra, očištěnou mrkev, petržel, celer, oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, nové koření, pepř celý, sůl, posypeme mletou paprikou a necháme doměkka vařit asi 40 minut. |
2 | Uvařené maso a zeleninu vybereme z polévky, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kostky. |
3 | Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm osmahneme dozlatova oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou přidáme do polévky. Vložíme nakrájené maso a zeleninu, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, zamícháme a ještě chvilku povaříme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 483 kcal |
Bílkoviny | 40 g |
Sacharidy | 9 g |
Tuky | 67 g |
Uhlovodany | 8 g |
Cholesterol | 148,2 mg |
Draslík | 402,9 mg |
Sodík | 282,7 mg |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 30,0 mg |
Vitamín E | 0,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 8,9 mg |
Komentáře a hodnocení