Polévka ze Slovácka

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Celer bulvový
3 stroužek
Česnek
2 ks
Cibule
200 g
Játra vepřová
10 g
Majoránka
1 ks
Mrkev kořen
10 g
Nové koření celé
10 g
Paprika mletá sladká
10 g
Pepř černý celý
1 kávová lžička
Pepř černý mletý
1 ks
Petržel kořen
30 g
Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička
Sůl
600 g
Vepřové koleno
1 kg
Vepřové nožičky
3 l
Voda pitná

Postup

1

Koleno a nožičky očistíme, umyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme ještě játra, očištěnou mrkev, petržel, celer, oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, nové koření, pepř celý, sůl, posypeme mletou paprikou a necháme doměkka vařit asi 40 minut.

2

Uvařené maso a zeleninu vybereme z polévky, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kostky.

3

Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm osmahneme dozlatova oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou přidáme do polévky. Vložíme nakrájené maso a zeleninu, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, zamícháme a ještě chvilku povaříme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 483 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 9 g
Tuky 67 g
Uhlovodany 8 g
Cholesterol 148,2 mg
Draslík 402,9 mg
Sodík 282,7 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 30,0 mg
Vitamín E 0,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 8,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz