Flambované banány - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flambované banány
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38901 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
4 ks | Banány |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
45 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Rum |
5 g | Skořice mletá |
300 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 46,5mg |
Draslík | 871,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 447,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Rum, Skořice mletá, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flambované banány postup přípravy receptu:
1 | Máslo a cukr vložíme do pánve na smažení a mírně zahříváme, až se máslo a cukr rozpustí. Mícháme, aby se máslo spojilo s cukrem, a pak mícháme ještě dalších 5 minut. |
2 | Do karamelové směsi přimícháme skořici a přidáme banány. Smažíme je 3 minuty po každé straně, až jsou horké. |
3 | Na pánvi opatrně ohřejeme rum, sejmeme z hořáku a zapálíme. Hořící rum vlijeme na půlky banánů. |
4 | Když plameny zhasnou, přendáme banány s horkou omáčkou na talíře. Servírujeme s kopečky vanilkové zmrzliny. |