Pórková omeleta

Celkový čas:
20 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
4 ks
Cherry rajčata
1 polévková lžíce
Máslo čerstvé
2 ks
Pórek
1 špetka
Sůl
1 polévková lžíce
Sýr Eidam cihla 40%
2 ks
Vejce slepičí
2 polévková lžíce
Voda pitná

Postup

1

Pórek omyjeme, očistíme a jemně nakrájíme. Osolíme jej a dusíme na másle na mírném ohni doměkka.

2

Potom přilijeme 2 osolená vejce smíchaná se 2 lžícemi vody. Upečeme omeletu a hotovou ji posypeme sýrem a ozdobíme rajčaty.

Nutriční hodnoty

Kalorie 778 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 100 g
Tuky 33 g
Uhlovodany 100 g
Cholesterol 523,1 mg
Draslík 1 g
Sodík 535,5 mg
Vláknina 25 g
Vitamín A 564,9 mg
Vitamín B6 1,8 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 84,0 mg
Vitamín E 7,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 38,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
Julie Jakubův
Pórková omeleta
Hezký den, prosím, takovýto nesmysl v nutričních hodnotách uvedených jídel není jediný, ale tady to musí určitě vidět i naprostý laik a neználek. Nevím určitě co znamená PÓREK 2 KS? Pokud si váš recept sestavím s trochou nadsázky na 120g velikých vajec, 20g sýr eidam 40%, 10g máslo a bohatě stačí 50 g pórku, pak mi tabulka ukáže = 340 kcal(778), 25g tuku (33), 22g bílkovin (29) a 8g sacharidů. (100) Recept je to naprosto banální a určitě jej používá každý, kdo omezuje právě vámi přehnané kcal a sacharidy ve své stravě. Vypadá to, že jste dal 700g pórku a mohlo by to znamenat jenom početní chybu, ale jistě uznáte že skoro 3/4 kg pórku pro 2 vejce je kombinace jistě nemožná.