Smažený celer po vídeňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený celer po vídeňsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40193 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 ks | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 866,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 16,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová kůra, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený celer po vídeňsku postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, které blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat, osolíme a opepříme. |
2 | Do talíře nasypeme hladkou mouku, v dalším talíři rozšleháme vejce a do třetí nasypeme strouhanku smíchanou s citronovou kůrou. |
3 | Plátky celeru postupně obalujeme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. |
4 | Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a celerové řízečky na něm z obou stran osmažíme dozlatova. Po usmažení ihned podáváme. |
Poznámka
Jako příloha se hodí jogurtový dip.