Celerová omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová omeleta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40688 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory |
300 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
250 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
50 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 251,6mg |
Draslík | 825,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová omeleta postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory a očištěný celer nastrouháme najemno do mísy. |
2 | Vejce rozšleháme s mlékem, solí a moukou. Přidáme do mísy k zelenině, promícháme, osolíme a ochutíme prolisovaným česnekem. |
3 | Těsto postupně rozetřeme lžící na olejem vymazanou pánev a omelety pečeme po obou stranách dorůžova. |
4 | Můžeme podávat se salátem z čerstvé zeleniny. |