Pečené slané tyčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené slané tyčky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40731 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
160 g | Máslo čerstvé |
230 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Na ozdobu | |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 194,5mg |
Draslík | 73,4mg |
Vláknina | 500,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Sýr Eidam cihla 40%, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené slané tyčky postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, změklé máslo, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a vypracujeme pevné těsto. Těsto přendáme na moukou vysypaný vál. |
2 | Vzniklé těsto válečkem vyválíme na plát o šíři zhruba 3-4 mm. |
3 | Z plátu za pomocí nože či rádýlka vykrajujeme cca 1,5 cm široké proužky, délka záleží na tom, jak se nám těsto povedlo vyválet. |
4 | Nakonec každý proužek potřeme rozkvedlaným vajíčkem a jednotlivé proužky zdobíme dle chuti kmínem, nastrouhaným sýrem, solí či pepřem. |
5 | Tyčky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby, pečeme při 160 °C jen 7-8 minut, dáváme pozor, aby se tyčky nepřipálily. Hotové tyčky přesuneme na mřížku či talíř a necháme je důkladně vychladnout. |