Vaječná pomazánka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná pomazánka se smetanou
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41008 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Libeček |
100 g | Majonéza |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Smetana zakysaná 14% |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
6 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 316,9mg |
Draslík | 192,9mg |
Vláknina | 550,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Majonéza, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná pomazánka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, česnek prolisujeme, pažitku a libeček jemně nasekáme, nivu nastrouháme nahrubo. |
2 | Vařená vejce nakrájíme na kostičky, přidáme česnek, bylinky, sýr, sůl, pepř, majonézu, smetanu a lehce promícháme. |
Poznámka
Pomazánku servírujeme na plátcích veky nebo chlebu.