Velikonoční tvarohový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční tvarohový dezert
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41729 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
50 g | Cukr třtinový |
40 g | Cukr vanilka |
120 g | Kandované ovoce |
60 g | Ořechy vlašské |
150 g | Rozinky bílé |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
750 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 210,2mg |
Draslík | 296,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kandované ovoce, Ořechy vlašské, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Rozinky bílé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční tvarohový dezert postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s dvojitým dnem vlijeme smetanu, do ještě studené smetany rozklepneme celé vejce, metličkou nad slabým ohněm šleháme, přisypeme cukr, vanilkový cukr, za stálého míchání přivedeme smetanu k varu, přidáme máslo a povaříme další 2 minuty, aby šlehačka zhoustla. Stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout. |
2 | Tvaroh vložíme do misky, rozšleháme, potom přidáme vychladlou smetanu a šleháme dohromady. Přidáme rozinky, drobně nasekané ořechy, vsypeme mix kandovaného ovoce, podle vlastní chuti přisolíme, vařečkou směs promícháme a vložíme do čisté utěrky, kterou dobře stáhneme, pověsíme nad vysoký hrnec a necháme viset celou noc, aby odkapala voda. |
3 | Ztuhlý tvaroh vybereme z utěrky, položíme na vhodný podnos, nakrájíme na úhledné porce a nabízíme. |
Poznámka
Tvarohový dezert servírujeme studený.