Banánové palačinky po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánové palačinky po indicku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41838 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
4 ks | Banány |
60 g | Cukr moučkový |
100 g | Džem meruňkový |
1 kávová lžička | Fenykl obecný |
2 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Mouka rýžová |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 ml | Voda pitná |
Na smažení | |
---|---|
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 796,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr moučkový, Fenykl obecný, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Kokos - mletý (Kopra), Mouka rýžová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banánové palačinky po indicku postup přípravy receptu:
1 | Cukr necháme zkaramelizovat a rozdrtíme. Smícháme rýžovou mouku s olejem, karamelem a vodou dle potřeby a vypracujeme těsto. Na teplém místě necháme odpočinout, nejlépe do druhého dne. |
2 | Poté přidáme oloupané a rozmačkané banány, kokos a mletý fenykl. Rozředíme na patřičnou hustotu a vmícháme kypřicí prášek. Důkladně rozkvedláme. |
3 | Rozpálíme olej, těsto vléváme postupně a usmažíme palačinky. Hotové potřeme džemem a podáváme. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby odpočinutí těsta - do druhého dne.