Smažená vejce v sýrovém obalu
- Celkový čas:
- 22 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 12 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce
- Olej slunečnicový
- 4 špetka
- Pepř 4 barev
- 3 polévková lžíce
- Strouhanka
- 3 špetka
- Sůl
- 3 polévková lžíce
- Sýr Čedar
- 5 ks
- Vejce slepičí
- 1,5 polévková lžíce
- Máslo
- 500 ml
- Voda pitná
Postup
1 | 4 vejce uvaříme v 5 dl vody natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak je zchladíme a oloupeme. Rozkrájíme je na poloviny. |
2 | V misce vyšleháme 1 vejce se solí a pepřem. V druhé misce smícháme strouhanku s nastrouhaným sýrem, do třetí misky dáme 2 lžíce hladké mouky. |
3 | Poloviny vajec obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance se sýrem. Smažíme je dozlatova z každé strany v rozpáleném oleji s máslem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 406 kcal |
Bílkoviny | 24 g |
Sacharidy | 12 g |
Tuky | 22 g |
Uhlovodany | 10 g |
Cholesterol | 632,3 mg |
Draslík | 226,0 mg |
Sodík | 768,6 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 706,2 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 1,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,3 mg |
Smažená vejce v sýrovém obalu
Potřebovala jsem rychlý oběd, tak jsem připravila tahle vejce. Je to rychlovka, dá se použít i Eidam a smažit pouze v oleji, ale máslo má svoji specifickou chuť. Tuku jsem potřebovala o trochu více než uvádí recept. Podávala jsem s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Recept to je nejen velikonoční :-)
Potřebovala jsem rychlý oběd, tak jsem připravila tahle vejce. Je to rychlovka, dá se použít i Eidam a smažit pouze v oleji, ale máslo má svoji specifickou chuť. Tuku jsem potřebovala o trochu více než uvádí recept. Podávala jsem s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Recept to je nejen velikonoční :-)
Komentáře a hodnocení