Smažená vejce v sýrovém obalu

Celkový čas:
22 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
12 minut

Ingredience

Počet porcí
2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce
Olej slunečnicový
4 špetka
Pepř 4 barev
3 polévková lžíce
Strouhanka
3 špetka
Sůl
3 polévková lžíce
Sýr Čedar
5 ks
Vejce slepičí
1,5 polévková lžíce
Máslo
500 ml
Voda pitná

Postup

1

4 vejce uvaříme v 5 dl vody natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak je zchladíme a oloupeme. Rozkrájíme je na poloviny.

2

V misce vyšleháme 1 vejce se solí a pepřem. V druhé misce smícháme strouhanku s nastrouhaným sýrem, do třetí misky dáme 2 lžíce hladké mouky.

3

Poloviny vajec obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance se sýrem. Smažíme je dozlatova z každé strany v rozpáleném oleji s máslem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 406 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 12 g
Tuky 22 g
Uhlovodany 10 g
Cholesterol 632,3 mg
Draslík 226,0 mg
Sodík 768,6 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 706,2 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 1,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
Aleisa
Smažená vejce v sýrovém obalu
Potřebovala jsem rychlý oběd, tak jsem připravila tahle vejce. Je to rychlovka, dá se použít i Eidam a smažit pouze v oleji, ale máslo má svoji specifickou chuť. Tuku jsem potřebovala o trochu více než uvádí recept. Podávala jsem s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Recept to je nejen velikonoční :-)