Omáčka na pizzu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka na pizzu
Omáčka na pizzu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 42437 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Bazalka sušená |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 ks | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
6 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tymián sušený |
1 kávová lžička | Víno madeira |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 367,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Oregano sušené, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka na pizzu postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. |
2 | Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přimícháme česnek s paprikou a minutku smažíme. Poté vmícháme rajčata a za stálého míchání necháme zredukovat tekutinu. K rajčatům zamícháme rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr, tymián, oregano, bazalku, bobkový list, madeiru a worcester. Dobře promícháme a na mírném plameni dusíme asi 10 minut. Ze směsi odstraníme bobkový list a můžeme natřít na těsto. |
Recept jsem vyzkoušela a musím moc pochválit. Použila jsem masitá rajčata, semínka jsem neodstraňovala. Vynechala jsem pouze víno, které jsem neměla.