Králík se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42549 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 plátek | Celer bulvový |
100 g | Cibule |
2 g | Kari koření |
750 g | Králičí maso |
8 dkg | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
5 g | Šalvěj sušená |
10 dkg | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
300 g | Zakysaná smetana |
3 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 186,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Kari koření, Králičí maso, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Nakrájenou zeleninu osmažíme na másle do červena, dáme stranou a v tuku smažíme králíka. |
2 | Přisypeme nakrájenou cibuli, okořeníme, osolíme a za občasného podlévání podusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu dáme vysmahnout, zalijeme vodou a podlijeme smetanou s rozmíchanou moukou. Provaříme, scedíme, vložíme zbylou vyškvařenou slaninu nakrájenou na kostičky. Podle chuti dokořeníme, okyselíme octem, maso pokrájíme na porce. |
Poznámka
Podáváme s noky, těstovinou, rýží nebo bramborovými kroketami a kompotem.