Králík podle šéfkuchaře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík podle šéfkuchaře
Králík podle šéfkuchaře
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42559 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 175,1mg |
Draslík | 688,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík podle šéfkuchaře postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme, potřeme drceným česnekem se solí a na rozpáleném tuku osmažíme ze všech stran. Vložíme na kolečka pokrájenou cibuli, když se zpění, maso podlijeme. Pečeme nejdříve hřbetem dolů, je-li už měkký, králíka otočíme a dopečeme do červena. Šťávu vysmahneme |
2 | na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme a dáme povařit. Nakonec přidáme česnek. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s bramborami, saláty a kompotem.