Vývar kuřecí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 225 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar kuřecí
Celkový čas: | 225 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 42660 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
200 g | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibule |
600 g | Kuřecí křídla |
600 g | Kuřecí krk |
2 ks | Mrkev kořen |
10 ks | Pepř černý celý |
1 hrst | Petržel - nať |
40 g | Tymián čerstvý |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 105,6mg |
Draslík | 287,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Kuřecí křídla, Pepř černý celý, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí krk, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar kuřecí postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne. |
2 | Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. |
3 | Hotový vývar přecedíme a můžeme hned použít, nebo jej můžeme zmrazit. |
Znám krátké zapečení masa a kostí na vývar v troubě, tímto postupem jsem nedělala. V surovinách není uvedený tuk, tak jsem maso orestovala ve woku, kde mám nepřilnavý povrch a pak přendala do hrnce. Měla jsem málo kuřecích krků, tak jsem přidala jeden krůtí a následně maso obrala do polévky. Měkkou zeleninu jsem vybrala z vývaru dřív. Přidala jsem ještě nové koření a kousek stonku z libečku. Doba varu 3 hodiny...spíš necháme vývar jen "táhnout". Do polévky jsem udělala domácí drobení a chutnala nám.