Jahody s vínem a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahody s vínem a ricottou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42791 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
450 g | Jahody zahradní |
125 g | Mandle plátky |
2 polévková lžíce | Med včelí |
200 g | Ricotta |
0,3 l | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 194,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 13,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Ricotta, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahody s vínem a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Mandlové lupínky opekáme dozlatova v troubě předehřáté na 190°C asi 6-8 minut. |
2 | Jahody bez stopek, moučkový cukr a bílé sicilské víno marsala v misce smícháme, přikryjeme fólií a jednu hodinu necháme v chladničce. |
3 | Dohladka vyšleháme nízkotučnou ricottu s medem. |
4 | K odleželým jahodám přidáme kopeček šlehané ricotty a posypeme opečenými mandlovými plátky. |
Poznámka
Ricotta - krémový sýr podobný tvarohu.