Francouzský králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský králík
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43077 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
40 g | Kečup |
750 g | Králičí stehna |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1 dl | Víno bílé |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 30,8mg |
Draslík | 581,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský králík postup přípravy receptu:
1 | Králičí stehna očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a na lžíci másla opečeme z obou stran. |
2 | Vyndáme a do výpeku vložíme lžíci čerstvého másla, na kterém osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme kečup, hořčici a drcený česnek, zalijeme trochou vývaru, vrátíme stehna a zakryté dusíme doměkka. |
3 | Nakonec vložíme na nudličky pokrájenou šunku, vlijeme víno a vše provaříme 5 minut. |