Králík na hřibech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na hřibech
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43111 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
250 g | Hříbky čerstvé |
650 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 98,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Králičí maso, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na hřibech postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme, nasekáme na menší porce. Cibuli oloupeme, nakrájíme a vložíme na rozehřátý olej. |
2 | Na opraženou cibuli dáme porce králíka. Okořeníme, trochu osmahneme, přidáme nakrájené hřiby. Podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Je-li maso hotové, zalijeme trochu vývaru a zahustíme moukou (rozmíchanou v troše studeného |
3 | vývaru). Podle chuti dokořeníme. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží.