Králičí ragú po milánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí ragú po milánsku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43143 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
800 g | Králík |
40 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 g | Šalvěj sušená |
5 g | Skořice celá |
15 dkg | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 200,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 242,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Skořice celá, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šalvěj sušená, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí ragú po milánsku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, slaninu i celer pokrájíme na drobno. Králíka omyjeme, očistíme, vykostíme a rozkrájíme na kousky. |
2 | Na oleji osmažíme nakrájenou slaninu, cibuli a celer. Vše vyndáme a odložíme stranou. Maso vložíme do základu, za občasného míchání osmažíme. Zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, šalvěj, drcený česnek, osolíme, opepříme, přidáme skořici, vrátíme zpět slaninu s celerem a dusíme 50 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s těstovinami nebo pečivem.