Těstoviny se zeleninou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se zeleninou a sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 43612 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Těstoviny čtyřvaječné |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 390,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Eidam cihla 40%, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se zeleninou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a vsypeme do kastrolu. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. |
2 | Zbylou vodu slijeme a zeleninu necháme okapat. |
3 | Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat. |
4 | Měkkou zeleninu promícháme s uvařenými těstovinami a směs rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Poklademe vločkami másla a posypeme nastrouhaným sýrem. |
5 | Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Těstoviny poté ani nezapíkám, zdají se mi poté až příliš tvrdé. Ale jinak rychlí, jednoduchý, skvělí recept.