Cukroví zdobené pomerančovými květy

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
60 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
100 g
Čokoláda hořká
170 g
Cukr moučkový
3 polévková lžíce
Kandovaná pomerančová kůra
0,5 kávová lžička
Kokosová smetana
4 polévková lžíce
Likér pomerančový
200 g
Marcipánová hmota surová
0,5 ks
Pomeranče
1 kávová lžička
Pomerančová kůra
0,5 kávová lžička
Pomerančová šťáva

Postup

1

Na vál si připravíme marcipán, moučkový cukr, ze kterého předtím odložíme stranou tři polévkové lžíce a kávovou lžičku pomerančové kůry, kterou jsme předtím nastrouhali. Prohněte v těsto, aby se ingredience dokonale spojily, a oddělíme si třetinu z celkového množství. Oddělenou třetinu zabalíme do potravinářské fólie a ponecháme ji stranou. Do zbylých dvou třetin těsta vmícháme kandovanou pomerančovou kůru a zapracujeme 3 polévkové lžíce pomerančového likéru. Vál si posypeme moučkovým cukrem, který jsme si dali stranou, a těsto vyválíme v plát o síle asi 1 centimetr. Vykrajujeme z něho kolečka o průměru přibližně 3 centimetry.

2

Odloženou třetinu těsta také rozválíme na plát, a to takový, aby byl co nejtenčí. Vykrajujeme kytičky o průměru 3 centimetry. Jejich prostředek pak trochu promáčkneme, aby tvořily uzavřený květ. Necháme na vzduchu oschnout.

3

Do menšího hrnku si na malé kousky nalámeme hořkou čokoládu a vlijeme kokosovou smetanu. Vložíme do většího hrnku s vodou a ve vodní lázni rozpouštíme za stálého míchání dohladka. Všechna kolečka namočíme do připravené polevy a necháme oschnout.

4

Pak si připravíme do misky dvě lžíce moučkového cukru, které zakápneme zbylou 1 polévkovou lžící pomerančového likéru a pomerančovou šťávou. Rozmícháme úplně dohladka a vzniklou směsí potřeme všechny vytvořené kytičky. Doprostřed každé z kytiček potom vkládáme kousek pomeranče, nejlépe kandovaného, a kytičky vkládáme na polévaná kolečka. Ta nakonec přemístíme do papírových košíčků a v chladnu skladujeme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 77 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 15 g
Tuky 2 g
Uhlovodany 13 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 6,5 mg
Sodík 2,0 mg
Vláknina 268,3 mg
Vitamín A 8,2 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 2,0 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz