Bramborák s čedarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák s čedarem
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43657 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
200 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 928,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 362,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborák s čedarem postup přípravy receptu:
1 | Sýr nastrouháme, česnek prolisujeme, syrové brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme. |
2 | V míse promícháme brambory se sýrem, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vejci a mlékem do kompaktní kaše. |
3 | Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách bramboráky, na ubrousku necháme okapat olej a hned podáváme. |
Poznámka
Podáváme vždy teplé.