Celerový bramborák s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový bramborák s tvarohem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 44600 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Celer bulvový |
6 stroužek | Česnek |
1 špetka | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Majoránka |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 499,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 611,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Kmín drcený, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový bramborák s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer a oloupané brambory najemno nastrouháme do mísy. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, tvaroh, koření a vejce. Vše promícháme a po částech přisypáváme mouku. Vypracujeme těsto na bramborák. |
2 | Do pánve na rozpálený olej pokládáme lžící kopečky těsta, zploštíme je na placičku a po obou stranách osmažíme dozlatova. |
3 | Bramboráky podáváme teplé. |