Pudink rybízový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink rybízový
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46124 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
8 plátek | Chléb toastový |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
350 g | Maliny |
350 g | Ostružiny |
300 g | Rybíz černý |
2 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 463,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 259,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr krupice, Maliny, Ostružiny, Rybíz černý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink rybízový postup přípravy receptu:
1 | Rybíz, maliny, ostružiny, cukr a 3 lžíce vody dáme do hrnce, 5 minut vaříme. Poté necháme vychladnout. |
2 | Pudinkovou formu vyložíme 6 plátky chleba. Plátky chleba seřízneme, aby do sebe zapadaly bez mezer. Ovoce slijeme a šťávu zachytíme. Ovoce vložíme do pudinkové formy, zakryjeme zbylým chlebem (aby vytvořil jakési "víčko") a zakapeme 3 lžícemi uschované šťávy. |
3 | Na chléb položíme talíř, zatížíme. Vložíme na 180 minut do lednice. |
4 | Uschovanou šťávu dáme do hrnce, přidáme rybízové želé. Necháme zvolna vařit 3 minuty. |
5 | Pudink vyklopíme na talíř a podáváme s rybízovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme studené.