Smetanové broskve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanové broskve
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46130 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
6 ks | Broskve |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Sušenky Amaretti |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 513,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sušenky Amaretti, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanové broskve postup přípravy receptu:
1 | Rozkrojíme broskve a uvolníme od pecky, kterou vyndáme. |
2 | Poloviny broskví položíme do zapékací mísy zakulacenou stranou dolů. Na broskve rozdělíme rozdrobené sušenky Amaretti a navrch dáme lžíci smetanového sýra. |
3 | Broskve pečeme v předehřáté troubě 5 minut, poté je zasypeme trochou cukru a při vyšší teplotě zapékáme další 2 minuty. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.