Makrelové nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrelové nočky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46197 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
250 g | Makrela - filety |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř cayenský |
4 ks | Rajčata Cherry |
0,5 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Lučina - termizovaný |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 228,9mg |
Draslík | 287,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Makrela - filety, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Pepř cayenský, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rajčata Cherry, Salát hlávkový, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrelové nočky postup přípravy receptu:
1 | V mixéru rozmixujeme vykostěné filé z makrely na kaši. Promícháme s lučinou a žloutky. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a na hodinu dáme do lednice. |
2 | Hlávkový salát omyjeme a necháme okapat. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. |
3 | Marinádu umícháme z octa, soli, pepře, oleje. Salát protáhneme marinádou a připravíme s rajčaty. |
4 | Z rybí pěny vykrajujeme lžičkou nočky. Rozložíme je na talíř a podáváme se salátem. |