Rýžové timbaly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové timbaly
Rýžové timbaly
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 47748 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín římský |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 ks | Paprika červená |
300 g | Rýže loupaná |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sezam - semena |
600 ml | Vývar drůbeží |
Omáčka | |
---|---|
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 495,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín římský, Koriandr mletý, Paprika červená, Rýže loupaná, Šalotka, Sezam - semena, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Vývar drůbeží, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové timbaly postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na rozehřátém oleji zvolna smažíme očištěnou, nadrobno nakrájenou papriku a šalotku. Přidáme koriandr, římský kmín, sezam a restujeme 2 minuty. |
2 | Do základu vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou 10-12 minut, aby rýže změkla a vstřebala tekutinu. |
3 | V kastrůlku smícháme olej s citronovou šťávou a kůrou, přivedeme k varu, vmícháme nasekanou petržel a odstavíme z plotny. Omáčku udržujeme teplou. |
4 | Ramekiny (nebo šálky) lehce vymažeme olejem a rozdělíme do nich rýžovou směs. Pevně upěchujeme, vyklopíme na talíře a přelijeme teplou omáčkou. |
5 | Ihned podáváme k masovým nebo drůbežím pokrmům. |
Poznámka
Základ můžeme okořenit špetkou oregana.