Thajské krabí koláčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajské krabí koláčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 47847 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citronová tráva |
115 g | Fazolové lusky zelené |
500 g | Krab |
1 špetka | Limetková kůra |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 59,0mg |
Draslík | 797,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 306,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 9,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Fazolové lusky zelené, Krab, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajské krabí koláčky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté krabí maso rozdělíme v míse vidličkou na vločky. Přidáme očištěné, nadrobno nakrájené fazolky, nasekanou chilli papričku, citronovou trávu, limetkovou kůru, rybí omáčku a nasekanou jarní cibulku. Vše promícháme, vmícháme lehce našlehaný bílek a směs propracujeme. |
2 | Rukama poprášenýma moukou vytvarujeme ze směsi 20 kuliček a zploštíme je. Urovnáme je na talíř, aby se nedotýkaly a necháme 1 hodinu v chladu. |
3 | V kastrole rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, koláčky poprášíme moukou a v oleji postupně smažíme dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku. |
4 | Podáváme s různými pikantními omáčkami a zeleninovými saláty. |