Hruškový kompot s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový kompot s citronem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48586 |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 130g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 531,3mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 5,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krystal, Hrušky, Voda pitná, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Hruškový kompot s citronem postup přípravy receptu:
1 | Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme z nich pecičky. Na chvíli je ponoříme do vody s citronovou šťávou. |
2 | Cukr vsypeme do 1,5l vody a nálev povaříme, až se cukr rozpustí. |
3 | Hrušky vyjmeme, rozdělíme do sklenic a zalijeme prochladlým nálevem. Do každé sklenice přidáme kolečko citronu. |
4 | Sklenice zavíčkujeme, upevníme svorkami, vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 - 90 stupňů Celsia sterilujeme 20 minut. |
5 | Hotové kompoty vyjmeme a po vychladnutí odstraníme svorky. Uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také po dobu 15 minut od bodu varu.