Jablečný kompot v kořeněném nálevu

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Citrony
600 g
Cukr krystal
2 ks
Hřebíček
3 kg
Jablka
1 ks
Skořice celá
1,5 l
Voda pitná

Postup

1

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na čtvrtinky a propláchneme studenou vodou. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu po částech vkládáme jablka, po chvilce vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme do sklenic. Nálev scedíme přes síto do kastrolu, přidáme na kolečka pokrájený citrón, znovu krátce povaříme. Po vychladnutí jím zalijeme jablka.

2

Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Necháme v hrnci vychladnout, poté uložíme na suchém, temném místě.

Nutriční hodnoty

Kalorie 334 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 88 g
Tuky 1 g
Uhlovodany 88 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 295,9 mg
Sodík 8,8 mg
Vláknina 14 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 18,1 mg
Vitamín E 0,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
kvetush
Jablečný kompot v kořeněném nálevu
Letos se nám urodilo opravdu spoustu jablíček a tak každá jejich konzervace nám přijde vhod. Proto děkuji autorovi, za tento v podstatě návod, jak jablíčka zpracovat. Zavaření se podařilo, v zimě se nám kompot bude určitě hodit. Věřím, že budou kompotované jablíčka i chutnat.