Jablečný kompot v kořeněném nálevu
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Citrony
- 600 g
- Cukr krystal
- 2 ks
- Hřebíček
- 3 kg
- Jablka
- 1 ks
- Skořice celá
- 1,5 l
- Voda pitná
Postup
1 | Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na čtvrtinky a propláchneme studenou vodou. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu po částech vkládáme jablka, po chvilce vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme do sklenic. Nálev scedíme přes síto do kastrolu, přidáme na kolečka pokrájený citrón, znovu krátce povaříme. Po vychladnutí jím zalijeme jablka. |
2 | Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Necháme v hrnci vychladnout, poté uložíme na suchém, temném místě. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 334 kcal |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 88 g |
Tuky | 1 g |
Uhlovodany | 88 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 295,9 mg |
Sodík | 8,8 mg |
Vláknina | 14 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 18,1 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,7 mg |
Jablečný kompot v kořeněném nálevu
Letos se nám urodilo opravdu spoustu jablíček a tak každá jejich konzervace nám přijde vhod. Proto děkuji autorovi, za tento v podstatě návod, jak jablíčka zpracovat. Zavaření se podařilo, v zimě se nám kompot bude určitě hodit. Věřím, že budou kompotované jablíčka i chutnat.
Letos se nám urodilo opravdu spoustu jablíček a tak každá jejich konzervace nám přijde vhod. Proto děkuji autorovi, za tento v podstatě návod, jak jablíčka zpracovat. Zavaření se podařilo, v zimě se nám kompot bude určitě hodit. Věřím, že budou kompotované jablíčka i chutnat.
Komentáře a hodnocení