Povidla švestková ochucená rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidla švestková ochucená rumem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 49495 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
400 g | Cukr krystal |
1 dl | Rum |
2 kg | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 262,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Rum, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Povidla švestková ochucená rumem postup přípravy receptu:
1 | Dobře zralé švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Umeleme na masovém mlýnku a kaši přemístíme do hrnce. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. |
2 | Poté přisypeme cukr a znovu společně provaříme. Do hustých povidel přidáme rum, důkladně promícháme a ihned je rozdělíme do čistých skleniček. Po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Povidla švestková ochucená rumem – vynikající recept, který si zaslouží pět hvězdiček. Skvěle chutnají, jsou dobře roztíratelná a přitom tuhá. Mohu jen doporučit. Ať už je chcete dát do taštiček, knedlíků nebo buchet a koláčů jsou prostě skvělá.