Domácí bezlepkový chléb

Celkový čas:
125 minut
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
120 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Brambory
2 kávová lžička
Droždí sušené
0,5 kávová lžička
Kmín drcený
320 g
Mouka bezlepková
1 kávová lžička
Ocet vinný
1 polévková lžíce
Olej slunečnicový
1 kávová lžička
Sůl
400 ml
Voda pitná

Postup

1

Bramboru si klasicky uvaříme ve vodě a poté ji najemno nastrouháme. Do domácí pekárny dáme 240 ml vody, olej, ocet, nastrouhanou uvařenou bramboru, sůl, kmín, mouku a droždí a zapneme Základní program.

2

Po upečení necháme chléb vychladnout a poté podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 264 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 56 g
Tuky 3 g
Uhlovodany 56 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 93,9 mg
Sodík 161,8 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 8,9 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 1,9 mg
Vitamín E 0,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
evaburj@seznam.cz
Domácí bezlepkový chléb
Dobrý den, někdo došlo k překlepu. Ve výčtu ingrediencí uvádíte 400 ml vody, v postupu přípravy těsta je však uvedeno 240 ml vody. Co je tedy správně? Odpověď je pro mě důležitá, děkuji za ni. Eva.