Domácí bezlepkový chléb
- Celkový čas:
- 125 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 120 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Brambory
- 2 kávová lžička
- Droždí sušené
- 0,5 kávová lžička
- Kmín drcený
- 320 g
- Mouka bezlepková
- 1 kávová lžička
- Ocet vinný
- 1 polévková lžíce
- Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 400 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Bramboru si klasicky uvaříme ve vodě a poté ji najemno nastrouháme. Do domácí pekárny dáme 240 ml vody, olej, ocet, nastrouhanou uvařenou bramboru, sůl, kmín, mouku a droždí a zapneme Základní program. |
2 | Po upečení necháme chléb vychladnout a poté podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 264 kcal |
Bílkoviny | 4 g |
Sacharidy | 56 g |
Tuky | 3 g |
Uhlovodany | 56 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 93,9 mg |
Sodík | 161,8 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 8,9 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 1,9 mg |
Vitamín E | 0,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,0 mg |
Domácí bezlepkový chléb
Dobrý den, někdo došlo k překlepu. Ve výčtu ingrediencí uvádíte 400 ml vody, v postupu přípravy těsta je však uvedeno 240 ml vody. Co je tedy správně? Odpověď je pro mě důležitá, děkuji za ni. Eva.
Dobrý den, někdo došlo k překlepu. Ve výčtu ingrediencí uvádíte 400 ml vody, v postupu přípravy těsta je však uvedeno 240 ml vody. Co je tedy správně? Odpověď je pro mě důležitá, děkuji za ni. Eva.
Komentáře a hodnocení